Rižoto sa svežim graškom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
11/10/2019
"Nežan je rižoto - kada ga spremate s ljubavlju i dodate svež grašak u recept "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica, mali
  • maslac - 50 g
  • peršun - 2 kašike, svež
  • grašak - 300 g, svež
  • bujon - 1 litar, od povrća
  • pirinač - 1 1/2 šolja, italijanski
  • biber
  • so
  • parmezan - 5 kašika, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte polovinu ulja i zapržite dok ne omekša sitno isečen luk. Dodajte grašak i pola peršuna.

Promešajte dobro i kuvajte oko 5 minuta na tihoj vatri, ako je neophodno dodajte nekoliko kašika bujona.

U međuvremenu stavite bujon da provri i njime prelijte grašak. Stavite opet da provri i dodajte pirinač. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok s vremena na vreme mešate.

Začinite začinima i sklonite s vatre. Dodajte preostali maslac, pospite parmezanom i peršunom i servirajte odmah.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar