Pita sa želiranim jagodama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8507
3
11/10/2019
"Izazov dolazi kod vas u obliku hrskavog testa sa maslacem i celih svežih jagoda "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šećer i jaja se umute, dodaje se omekšali maslac. Dodaju se prašno s praškom za pecivo. Na kraju se dodaje sitna sir i promeša se. Testo se stavlja u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje i peče se 20 minuta na 180 stepeni.

Ohladi se i stavlja se u prsten za tortu. Jagode se operu i seku se na polovine ili četvrtine. Poređaju se preko osnove od testa. Želatin se natopi u 120 mililitara hladne vode na 10 minuta, ocedi se i rastvara se na pari.

Dodaje se 30 mililitara tople vode, sirup od jagode i šećer u prahu i ovom smesom se prelivaju jagode. Ostavlja se u frižideru da se stegne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar