Pečeni but od divljeg praseta sa marmeladom

12/10/2019
"Prefinjeno jelo za specijalne prilike, kojem je potrebno vreme i pažnja, a rezultat je očaravajuć "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • meso od divljeg praseta - 300 g
  • slanina - 40 g
  • šargareoa - 2 komada
  • celer
  • luk - 1 - 2 glavice
  • vidno - 2 kašičice
  • kora od limuna
  • marmelada od šipka - 2 kašičice
  • šećer - po ukusu
  • maslac - 2 supene kašike
  • biber
  • so
  • za marinadu
  • voda - 1 šolja
  • sirće - 1/2 šolje
  • celer
  • biber
  • so
  • kleka - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo but od debljine i stavljamo da odstoji 2 do 5 dana u kuvanoj i hladnoj marinadi, svaki dan okrećemo meso.

U tiganju propržimo slaninu, dodajemo isečeni luk i šargarepu. Dinstamo lagano i dodajemo meso, pečemo sa svih strana. Dodajemo malo od marinade i vino.

Meso dinstamo dok ne oomekša i vadimo sa strane.

Zgusnemo sos sa malo brašna, dodajemo marmeladu, kleku i limun.

Lepo procedimo sos i sa njime prelivamo but, isečen na kriške.

Serviramo sa prilogom od krompira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar