Dinstano ovčije meso sa kiselim kupusom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Dinstano ovčije meso sa kiselim kupusom

Dinstano ovčije meso sa kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Dinstano ovčije meso sa kiselim kupusom
12/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno170 min.
Porcije4
"Klasika svinjetina sa kupusom sreće svog dostojnog protivnika u obliku ove neverovatne ovčetine"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovčije meso pretvorite u porcije na parčiće po 150 g svako. Isecite šargarepe i celer na tanke parčiće i špikujte meso, stavite ga u posudu i dodajte sitno isečen luk, peršun i istucan beli luk. Pospite alevom paprikom i promešajte. Ostavite da se začini 3-4 sata na hladnom mestu.

U nekoliko listova kupusa uvijajte svako parče mesa i dodajte deo smese od povrća.

Dobijene sarme poređajte u namazanu posudu za pečenje i pokrijte sa još listova kupusa koji će ih sačuvati da ne izgore.

Dolijte malo vode u posudu i ispecite jelo u zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: