Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Čorba od crne trube

Čorba od crne trube

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Čorba od crne trube2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
7
"Najlepši recept za čorbu od pečuraka ćete otkriti ovde, a ne u knjizi Agate Kristi"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 200 g, crna truba
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1 veza
  • mirođija - 1 veza
  • senf - 1 supena kašika
  • paradajz pire - 1 šolja
  • maslac - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • čubar - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke operite i očistite. Isecite na male komade. Luk takođe iseckajte. Stavite ga da vri u posoljenoj vodi /oko 1.2 l sa maslacem. Čim omekša dodajte i pečurke.

Kada se i one skuvaju, stavite i paradajz pire. Nakon 10 minuta čorbu začinite izgnječenim belim lukom i ostalim začinima.

Na kraju skinite sa vatre i u nju dodajte senf. Promešajte i ponovo sipajte u odgovarajuće posude. Pre serviranja pospite listićima mirođije i peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: