Kurban od šilježeta sa iznutricama i lukom

17/10/2019
"Postoji kurban čorba, a postoji i kurban čorba koja se za praznik priprema po ovom receptu "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • meso od šilježeta - 1.5 kg
  • iznutrice - 300 g, kuvane
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite meso od loja i žilica i isecite na komade srednje veličine. Propržite kratko u jako ugrejanoj masnoći, nakon toga dodajte celu glavicu luka.

Pržite 1-2 minuta i prelijte sa oko 2 l vode. Kad provri skinite penu i smanjite jačinu vatre.

Začinite solju i biberom i kuvajte na tihoj vatri ispod poklopca dok meso ne omekša - oko 70-80 minuta.

Izvadite glavicu luka i dodajte iznutrice. Kurban servirajte sa ljutojm paprikom, belim lukom i sirćetom, začinite bogato.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar