Klasična fokača sa lukom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
17/10/2019
"Danas smo na fokači sa lukom i kvascem, ništa drugo nam nije potrebno "
Priprema60 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, so, šećer i kvasac u dubokoj posudi. Napravite udubljenje i dodajte šolju mlake voe (ako je neophodno, dodajte još) i kašiku maslinovog ulja.

Zamesite elastično i glatko testo. Stavite testo u podmazanu posudu i ostavite ga na toplom, da udvostruči svoj obim.

Stavite testo na nabrašnjenu površinu i blago ga premesite. Namažite posudu sa kašikom maslinovog ulja i stavite testo. Razvucite ga po celom dnu. Ostavite ga da raste još 20 minuta, pokrivši ga krpom.

Dok testo raste, oljuštite luk, isecite ga na polumesece i dinstajte ga sa preostalim maslinovim uljem. Rasporedite luk preko fokače, prethodno ga pritiskajući prstima i napravite udubljenja.

Ispecite dok ne postane zlatasto. Pospite majčinom dušicom i himalajskom solju. Isecite je na kvadrate i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar