Način pripreme
Pomešajte brašno, so, šećer i kvasac u dubokoj posudi. Napravite udubljenje i dodajte šolju mlake voe (ako je neophodno, dodajte još) i kašiku maslinovog ulja.
Zamesite elastično i glatko testo. Stavite testo u podmazanu posudu i ostavite ga na toplom, da udvostruči svoj obim.
Stavite testo na nabrašnjenu površinu i blago ga premesite. Namažite posudu sa kašikom maslinovog ulja i stavite testo. Razvucite ga po celom dnu. Ostavite ga da raste još 20 minuta, pokrivši ga krpom.
Dok testo raste, oljuštite luk, isecite ga na polumesece i dinstajte ga sa preostalim maslinovim uljem. Rasporedite luk preko fokače, prethodno ga pritiskajući prstima i napravite udubljenja.
Ispecite dok ne postane zlatasto. Pospite majčinom dušicom i himalajskom solju. Isecite je na kvadrate i servirajte.