Zdrava salata sa cveklom i kikirikijem

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
21/10/2019
"Hej, ne zaboravite kikiriki, bez njega salata neće biti toliko lepa "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca86
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad, svež
  • šargarepa - 3 komada
  • cvekla - 3 glave, skuvana
  • kukuruz - 5 supenih kašika, iz konzerve
  • krastavci - 1 manji, svež
  • peršun
  • so
  • ulje
  • sirće
  • kikiriki - 2 supene kašike, istucani pečeni, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckamo očišćen sveži kupus. Šargarepe ogulimo i izrendamo na rende, krastavac - nasečemo na pola, na parčiće.

Od skuvane cvekle se uz pomoć kalupa za kolače naprave srca i cvetići za ukrašavanje, ostatak se iseče na kockice.

U veliku tepsiju ređamo po krajevima svež kupus, posoljen, do njega izrendanu šargarepu, red kukuruza i u sredini gomilicu kupusa.

Posipamo ulje i sirćem, sitno iseckanim peršunom i samlevenim pečenim kikirikijem. Slažemo isečene oblike cvekle i salata je gotova.

Puna vitaminima i veoma je ukusna!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar