Pileće džigerice na vodeničarski način

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18952
22/10/2019
"Eh, baš sada nismo mislili da jedemo, ali ko može da odoli sočnoj pilećoj džigerici na vodeničarski način "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano327
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 400 g
  • crni luk - 2 glavice
  • paprika - 1 komad
  • čubar
  • so - po ukusu
  • pečurke - 180 g konzervirane ili sveže
  • ulje - 4 kašika
  • belo vino - 150 ml
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
  • prilog
  • krompir - pečen
  • povrće
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite i dobro operite.

Luk naseckajte sitno, papriku na trake, pečurke, ako su iz konzerve, prvo ocedite od tečnosti i nasecite in na manje komade.

U tiganj sipajte ulje i zagrejte ga, sipajte nasečeno povrće i ostavite ga da se dinsta, dok voda ne ispari. Dodajte pileće džigerice, promešajte i kada promene boju dodajte začine, so, biber i alevu papriku.

Sipajte malu čašu belog vina i malo vode, tako da nivo tečnosti ne bude iznad namirnica. Ostavite na tihoj vatri da se kuva dok ne bude gotovo, uz povremeno mešanje.

Kada tečnost ispari i jelo ostane na masnoći, onda je gotovo.

Pileća džigerica na vodeničarski način se služi u tanjiru posuta svežim naseckanim peršunom, sa krompirom ili sezonskim povrćem.

Ide uz čašu piva!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar