Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Kejk od povrća za piknik

Kejk od povrća za piknik

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kejk od povrća za piknik4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Ukusan predlog za sve koji vole da provode slobodno vreme u prirodi"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • parmezan - 4 supene kašike, rendan
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • asiago - 40 g, vrsta sira (možete zameniti i sa kačkavaljem)
  • paprike - 250 g (žute i crvene)
  • patlidžan - 350 g
  • tikvice - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • origano - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • susam - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paprike na duge trake. Stavite ih u tiganj sa malo maslinovog ulja i čenom belog luka. Dinstajte 5 minuta. Isecite tikvice na trakice, stavite u tiganj sa maslinovim uljem i dinstajte 5 minuta.

Isecite patlidžan na kockice, posolite i sačekajte 30 minuta dok se ne ocedi gorak sok. Dinstajte kockice 5 minuta u tiganju sa malo ulja. Isecite luk na polumesec, dinstajte 5 minuta u tiganju sa uljem.

Svo povrće dinstajte posebno. Ostavite da se ohladi. U velikoj posudi umutite jaja, dodajte 100 ml maslinovog ulja i 100 ml svežeg mleka. Mutite žicom nekoliko minuta. U drugoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli.

U porcijama dodajte suvu smesu u tečnu. Sipajte rendani parmezan i sir, isečen na kockice. Začinite origanom i biberom. Od svog povrće ostavite za ukras kolača, preostalo dodajte u smesu.

Sjedinite sastojke. Obložite pravougaoni kalup za kejk. Sipajte pripremljenu smesu. Poravnajte i ukrasite po želji odvojenim povrćem. Pecite kolač u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 50 minuta.

Pre nego što izvadite iz rerne pospite susamom. Sačelajte da se kejk od povrća potpuno ohladi pre nego što ga isečete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: