Način pripreme
Isecite paprike na duge trake. Stavite ih u tiganj sa malo maslinovog ulja i čenom belog luka. Dinstajte 5 minuta. Isecite tikvice na trakice, stavite u tiganj sa maslinovim uljem i dinstajte 5 minuta.
Isecite patlidžan na kockice, posolite i sačekajte 30 minuta dok se ne ocedi gorak sok. Dinstajte kockice 5 minuta u tiganju sa malo ulja. Isecite luk na polumesec, dinstajte 5 minuta u tiganju sa uljem.
Svo povrće dinstajte posebno. Ostavite da se ohladi. U velikoj posudi umutite jaja, dodajte 100 ml maslinovog ulja i 100 ml svežeg mleka. Mutite žicom nekoliko minuta. U drugoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli.
U porcijama dodajte suvu smesu u tečnu. Sipajte rendani parmezan i sir, isečen na kockice. Začinite origanom i biberom. Od svog povrće ostavite za ukras kolača, preostalo dodajte u smesu.
Sjedinite sastojke. Obložite pravougaoni kalup za kejk. Sipajte pripremljenu smesu. Poravnajte i ukrasite po želji odvojenim povrćem. Pecite kolač u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 50 minuta.
Pre nego što izvadite iz rerne pospite susamom. Sačelajte da se kejk od povrća potpuno ohladi pre nego što ga isečete.