Norveške pitice od krompira Lefse

24/10/2019
"Odaćemo vam jednu tajnu, ali nemojte nikome reći - u ovim jedinstvenim palačinkama ima krompira "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir prelivamo vodom tako da pokrije, i kuvamo dok ne omekša. Dok su jođ tople, izgnječimo na pire (treba da dobjete oko 9 šolja).

Mekani maslac umutimo sa pavlakom i solju i dodajemo u topao krompir pire. Smesu ostavljamo da se ohladi dok ne dobije sobnu temperaturu. Dodajemo brašno i promešamo dobro.

Od testa kidamo loptice veličine oraha i razvučemo na male pitice debljine oko 5 mm.

Pitice pečemo u ugrejanom tiganju bez masnoće dok se ne pokriju mehurićima i dok ne poruvene. Poređamo na vlažnu krpu i ostavljamo da se ohladi.

Ako se ne serviraju odmah, pokrivamo vlažnom krpom i držimo na toplom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar