Ražnjić od pečuraka sa sosom od belog luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
25/10/2019
"Opasno ukusan ražnjić od pečuraka. koji pije i pivo i vino - da ne kažete da vas nismo upozorili "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano212
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 28 komada, krupne
  • sirće - 2 kašike, beli balsamiko
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje
  • so
  • biber
  • za sos
  • beli luk - 5 glavica, ispečen
  • sirće - 2 kašike, beli balsamiko
  • pavlaka - 1/3 šolje, kisela
  • bosiljak - 1 kašika, sitno isečen, svež
  • majčina dušica - 1 kašičica, sitno isečena, sveža
  • ren - 1 kašičica, narendan
  • so
  • biber
  • za mazanje pečuraka
  • maslinovo ulje - 8 kašike
  • 1/2 vezice peršuna - drške
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili sos, stavite u blender sve posoljene sastojke i pasirajte. Dobijenu smesu poklopite i ostavite u frižideru.

Nakon toga operite i očistite pečurke. Stavite ih u duboku posudu i prelijte ih marinadom od sirćeta, maslinovog ulja, soli, bibera i peršuna.

Promešajte i nakon što pečurke upiju arome, nanižite ih na ražnjiće.

Ispecite ražnjiće na grilu, odvajajući oko 2-3 minuta za svako stranu. Servirajte pečurke sa napravljenim sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar