Rolat Stefani sa ljutitim krompirićima

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
26/10/2019
"Rolat treba da bude dobro pečen, a krompir ljutit - i sve će biti kako treba "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za rolat
  • mleveno meso - 1 kg, mešano
  • luk - 1 glavica, sitno iseckam
  • čubar - 1 kašičica
  • prezle - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • jaja - 4 komada, kuvana
  • šargarepa - 2 - 3 komada, kuvana
  • grašak - 200 g, zamrznut
  • za ljutite krompiriće
  • krompir - 1500 g, mladi
  • krem supa od pečuraka - 1 kesica
  • voda - 300 ml
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa rolatom, dobro promešajte mleveno meso sa jajetom, lukom, prezlama i začinima, stavite 30 minuta u frižider.

Prelijte grašak velom vodom i ostavite da omekša. Isecite jaja i šargarepu na 2 polovine.

Preko streč folije rasporedite mleveno meso na pravougaonik debljine 1 cm. U sredinu stavite proceđeni grašak po ivici i preko poređajte jaja i šargarepu. Uz pomoć folije pažljivo uvijte u rolat. U pleh od rerne, namazan uljem stavite rolat po dijagonali i pospite prezlama odozgo.

Oljuštite i isecite krompir na kriške, poređajte ih u pleh sa obe strane rolata. Prelijte uljem i krem supom od pečuraka, pomešanom sa vodom.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 40 minuta. Nakon toga izvadite pleh i pospite jelo rendanim kačkavaljem. Vratite pleh u rernu i pecite dok se kačakvalj ne rastopi.

Servirajte isečeni rolat Stefani na porcije, dodajte deo krompira i pospite sveže isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar