Makarone sa pilećom džigericom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
26/10/2019
"Samo da dodamo da su džigerice takođe sa pavlakom i kačkavaljem, sa dve reči - neverovatne su "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • makarone - 200 g
  • crni luk - 1 glavica
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • jaja - 3 komada, sveža
  • kiselo mleko - 300 g
  • kačkavalj - 100 g, rendan
  • kari - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • peršun - po ukusu, isečen, svež
  • ulje - za podmazivanje posude za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Makarone skuvajte i ocedite.

Pileće džigerice upržite u maslinovom ulju. Dodajte im narendani crni luk, kari, so i biber.

Skinite sa vatre i promešajte sa makaronima.

U posudu, koju ste premazali maslacem, sipajte džigerice, luk, makarone i prelijte umućenim jajima, kiselim mlekom, pavlakom i kačkavaljem.

Stavite u rernu da se zapeče. Pospite peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar