Bundeva punjena šumskim voćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
26/10/2019
"A tokom Božića u srećnim domovima miriše na punjenu bundevu sa šumskim voćem "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, mala
  • ovsene pahuljice - 30 g
  • sušene borovnice - 1 šaka
  • orasi - 1 šaka, istucani na krupno
  • plave šljive - 1 šaka, sušene
  • sušene jabuke - 1 šaka
  • sušene kruške - 1 šaka
  • smovke - 5 komada, sušene
  • med - 2 kašike
  • rum - 1 kašičica
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo bundevu i odsečemo joj gornji deo da ga kasnije koristimo kao poklopac.

Očistimo iznutra bundevu i izdubimo je. Namažemo je iznutra maslacem.

Sipamo pola meda.

Odvojeno u posudi promešamo sušeno voće, prethodno isečeno na parčiće i začinjeno rumom i preostalim medom.

Dodajemo ih na krupno istucane orahe.

Poklapamo bundevu poklopcem koji smo prethodno iseki.

Uvijamo je u aluminijumsku foliju i ostavljamo da se zapeče u rerni oko 2 sata.

Po želji pri serviranju posipamo sa malo šećera u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar