Teleće šnicle sa sosom od belog luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
29/10/2019
"Savršena teletina, kakvu svako želi da proba - lako i po isprobanom receptu "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 4 šnicle
  • ulje - 3 kašike
  • mirođija - 1 kašičica, semenke
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • biber
  • šećer - 1 kašičica
  • za sos
  • paradajz - 1 komad
  • sok od paradajza - 250 ml
  • luk - 1 glavica, crni
  • zeleni začini - 1 vezica (mirođija, peršun i dr.)
  • bademi - 300 g, iseckani
  • šećer - 2 kašičice, smeđi
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle blago istucajte i ispržite ih dok ne postanu zlataste sa obe strane. Kada se zapeku, izvadite ih i u masnoću od prženja dodajte beli luk i semenke mirođije, začinite sokju i biberom.

Dodajte paradajz sos, stavite da provri i kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Začinite šećerom i korom od polovine limuna i njegovim sokom.

Pomešajte sitno isečen paradajz, luk i zelene začine. Stavite so, biber i smeđi šećer, promešajte dobro, kuvajte 5 minuta i servirajte zajedno sa mesom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar