Pečeni rolat od svinjskog mesa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78883
29/10/2019
"Isecite rolat na tanko, sipajte vino i pozovite nas "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite parče ribića na polovine po dužini, ne razdvajajući ih. Začinite solju i biberom.

U avanu istucajte šaku oraha sa kašikom semena anisa. Pospite jednu polovinu po dužini.

Poređajte šljive bez koštica u red. Pospite preostalom smesom od oraha.

Sakupite dve polovine mesa i vežite ih čvrsto kuhinjskim kanapom.

Namažite meso obilno maslinovim uljem i pospite alevom paprikom.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite meso u posudu za pečenje sa šoljom vode i šoljom maslinovog ulja. Gurnite posudu u zagrejanu rernu.

Nadgledajte i kada promeni boju prelijte sa 100 ml belog vina.

Pecite rolat oko sat, pri čemu s vremena na vreme otvarate rernu, da prelijete meso sa sosom koji se stvorio.

Napomena: Da bi se meso dobro ispeklo, kakvo god da je, pecite onoliko vremena koliko je teško! Na primer: 1 kilogram mesa - 1 sat pečenja!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar