Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Slani rolat»Pečeni rolat od svinjskog mesa

Pečeni rolat od svinjskog mesa

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pečeni rolat od svinjskog mesa
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Isecite rolat na tanko, sipajte vino i pozovite nas"

Potrebni sastojci

  • svinjski ribić - 1 kg
  • šljive - 10 - 12 g, suve, bez koštica
  • seme anisa - 1 kašika
  • orasi - šaka
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite parče ribića na polovine po dužini, ne razdvajajući ih. Začinite solju i biberom.

U avanu istucajte šaku oraha sa kašikom semena anisa. Pospite jednu polovinu po dužini.

Poređajte šljive bez koštica u red. Pospite preostalom smesom od oraha.

Sakupite dve polovine mesa i vežite ih čvrsto kuhinjskim kanapom.

Namažite meso obilno maslinovim uljem i pospite alevom paprikom.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite meso u posudu za pečenje sa šoljom vode i šoljom maslinovog ulja. Gurnite posudu u zagrejanu rernu.

Nadgledajte i kada promeni boju prelijte sa 100 ml belog vina.

Pecite rolat oko sat, pri čemu s vremena na vreme otvarate rernu, da prelijete meso sa sosom koji se stvorio.

Napomena: Da bi se meso dobro ispeklo, kakvo god da je, pecite onoliko vremena koliko je teško! Na primer: 1 kilogram mesa - 1 sat pečenja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: