Janija od telećeg škembeta

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
02/11/2019
"Janija se deli na dve vrste - jedinstveno ukusna janija od telećeg škembeta i...sve ostale "
Priprema65 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo škembe dok ne bude gotovo u malo vode. Ostavljamo ga da se ohladi i isečemo ga.

U odvojenoj šerpi dinstamo isečen mladi luk i šargarepu. Kada omekšaju dodajemo paradajz i malo šećera, ostavljamo da vru na tihoj vatri. U sastojke dodajemo i malo bujona od škembeta i ostavljamo da vri još malo.

Isečeno škembe se zaprži na kratko u tiganju. Dodaje se brašno i aleva paprika, zaprže se u na kratko i dodaju se u sos.

Začinjavate jelo sa malo čubra i svežeg peršuna, ostavljate da vri na tihoj vatri 5-6 minuta i gotovo. Po želji možete da dodate i pečurke.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar