Moj rižoto sa tikvicama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
02/11/2019
"Jedna tikvica vas deli od pripreme ovog svežeg rižota, a recept je veoma jednostavan i odgovarajući je za početnike u kuhinji bez ikakvog iskustva "
Priprema8 min.
Kuvanje22 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Parmezan sameljemo na prah ili sečemo na ljuspice i ostavljamo za kraj za posipanje.

Pileći ili bujon od povrća ugrevamo na vatri i održavamo toplim do trenutka korišćenja.

Luk šalot sečemo zajedno sa belim lukom i pržimo 2-3 minuta u maslinovom ulju na umerenoj vatri.

Dodajemo tikvicu, neoljuštenu i izrendanu na krupnije. Dinstamo oko minut-dva i onda sipamo arborio pirinač. Pržimo 1 minut uz neprestano mešanje.

Sipamo vino i mešamo još minut.

Stavljamo pola toplog bujona i kuvamo dok ne upije, nakon toga dodajemo preostali dok pirinač i njega ne upije. Jelo mešamo neprestano da se odvoji skrob i da rižoto dobije kremast izgled, a da ne postane gnjecav. Kuvanje ne treba da oduzme više od 13 minuta.

Nakon što bude gotovo, dodajemo maslac i polovinu parmezana da bi bilo kremastije.

Promešamo rižoto sa tikvicama i serviramo odmah posuto preostalim parmezanom i biberom po ukusu.

Dodajemo so samo ako bujon nije bio prethodno slan.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar