Кolačići sa kakaom, krem sirom i kokosom

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
04/11/2019
"Ma nemojte sve zvati da probaju ove kolačiće, jer će vas poslušati i onda za vas neće ostati "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca89
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 20 ml
  • kakao - 2 supene kašike, ravne
  • sveže mleko - 100 ml
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kokosove loptice
  • kokosovo brašno - 1 pakovanje, 200 g
  • krem sir - 60 g
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se spremaju kokosove loptice, tako što se u posudi pomešaju meki krem sir, šećer u prahu i kokosovo brašno, dobro se promešaju.

Dobijena smesa se ostavi na kratko u frižider, dok se priprema smesa za kolač.

U posudi se mikserom umute jaja i šećer, dok ne pobele. Dodaje se ulje, sveže mleko i na kraju se proseje brašno sa praškom za pecivo i kakaom.

Sve se meša do homogene smese.

U kalupe za jednokratnu upotrebu, u papirne korpice se sipa po 1 supena kašika kakao smese. Odozgo se stavlja mala kao loptica od kokosovih listića, krem sira i šećera u prahu. Zalije se sa još jednom, dve kašike smese da pokrije belu lopticu, ali ne više od 3/4 zapremine, zato što će se preliti dok se bude peklo, i ređaju se korpice u tepsiju.

Izlazi oko 12 komada, zavisi od veličine.

Kakao kolačići se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta, dok čačkalica koju zabodemo u testo ne bude suva.

Kokos kolačići se izvade, ohlade i posipaju šećerom u prahu.

Veoma su ukusni i efektni ovi kolačići sa kakaom, krem sirom i kokosom, grickaju se uz čaj ili kafu!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar