Indijska janija sa sočivom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
04/11/2019
"Čim je sočivo na indijski način, mi nemamo šta da dodamo - samo jedemo sa apetitom i preporučujemo "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 150 g
  • đumbir - 1 kašika, svež
  • luk - 2 glavice, crni
  • crvena papričica - 1 komad
  • beli luk - 4 - 5 komada, čenovi
  • peršun - 1/2 vezice
  • celer - 1 struk, stabljika
  • kurkuma - 1 kašika
  • kari - 1 kašičica
  • karanfilić - 3 zrnca, mleveni
  • muskatni oraščić - po ukusu
  • čili - 1 komad, paprika
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo blago skuvamo sočivo oko 5 minuta sa dve šolje vode i ostavljamo sa strane.

Sečemo luk, crvenu papričicu, čenove belog luka, čili papriku, svež đumbir i celer.

U tiganju sa maslinovim uljem (2 kašike) zapržimo isečen luk, papriku i papričicu oko 5 minuta. Nakon toga dodajemo kari i kurkumu, mešamo kratko i sklanjamo sa ringle.

Sipamo zaprženo povrće i začine u sočivo, dodajući celer, beli luk, mlevena zrnca karanfilića oraščić, đumbir, so i biber.

Sipamo preostalo maslinovo ulje. Kuvamo dok sočivo ne bude gotovo ili oko 10 minuta.

Kada je janija od sočiva gotova, posipamo isečenim peršunom.

Ova indijska janija sa sočivom je neverovatno ukusna.

Nadam se da vam se sviđa moj recept - ukusan i zdrav.

Prijatno spremanje!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar