Način pripreme
U posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli i jednom kašičicom praška za pecivo. Dodajte žumanca, 2 supene kašike svežeg mleka, kesicu vanili šećera, 100 g kristal šećera, izrendanu koru limuna i hladan kravlji maslac isečen na komade.
Umesite glatko testo. U početku ono je kao pesak, ali postepeno se homogenizuje i leko se radi s njim. Obmotajte teso streč folijom.
Vratite u frižider na jedan sat. Na komadu papira za pečenje obeležite krgu dužine 24 cm. U njega razvijte testo debiljine 5 mm. Višak testa odstranite nožem.
Od njega možete napraviti loptice, u sredinu stavite badem ili orah i ispecite sa krostatom.
Prebacite papir za pečenje u tepsiju. Zasecite testo na 8 mesta, tako što se zaustavljate na 5 cm od kraja kruga. U tih 5 cm stavite marmeladu od kajsija.
Formirane trouglove savijte ka zidovima tepsije. Testo pospite šećerom u granulama, a tamo gde je marmelada, pospite filiranim bademima.
Ispecite voćnu pitu na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta ili dok se ne dobije lepa boja.
Ohladite na rešetki.
Kada se masna pita Sunce u potpunosti ohladi, isecite je!