Italijanska krostata (pita sa maslacem) Sunce

05/11/2019
"Da li ima veze kakvo vreme je napolju, kada na trpezi stoji ova unikatno ukusna Italijanska krostata "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • žumanca - 2 komada
  • maslac - 120 g
  • šećer - 100 g
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kora limuna - izrendana
  • šećer - 1 kesica vanilin šećera
  • so - prstohvat
  • i još
  • marmelada od kajsija - 3 - 4 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika, granule
  • bademi - 1 supena kašika, filirani
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli i jednom kašičicom praška za pecivo. Dodajte žumanca, 2 supene kašike svežeg mleka, kesicu vanili šećera, 100 g kristal šećera, izrendanu koru limuna i hladan kravlji maslac isečen na komade.

Umesite glatko testo. U početku ono je kao pesak, ali postepeno se homogenizuje i leko se radi s njim. Obmotajte teso streč folijom.

Vratite u frižider na jedan sat. Na komadu papira za pečenje obeležite krgu dužine 24 cm. U njega razvijte testo debiljine 5 mm. Višak testa odstranite nožem.

Od njega možete napraviti loptice, u sredinu stavite badem ili orah i ispecite sa krostatom.

Prebacite papir za pečenje u tepsiju. Zasecite testo na 8 mesta, tako što se zaustavljate na 5 cm od kraja kruga. U tih 5 cm stavite marmeladu od kajsija.

Formirane trouglove savijte ka zidovima tepsije. Testo pospite šećerom u granulama, a tamo gde je marmelada, pospite filiranim bademima.

Ispecite voćnu pitu na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta ili dok se ne dobije lepa boja.

Ohladite na rešetki.

Kada se masna pita Sunce u potpunosti ohladi, isecite je!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar