Čorba od tikvica, krompira i pečuraka

05/11/2019
"I da ne zaboravite da dodate i prstohvat ljubavi - tako se pravi ukusna čorba za dušu "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice i krompir na kockice srednje veličine, očišćene i oljuštene pečurke sečemo na kockice srednje veličine, može i kriške, a luk sitno.

U duboku šerpu sipamo maslinovo ulje, ugrevamo i dodajemo krompir, dinstamo nekoliko minuta, mešamo, nakon toga dodajemo pečurke, tikvice, pasirani beli luk i luk.

Posolimo i dodajemo sasvim malo vode, ostavljamo da se dinsta dok tikvice ne omekšaju i dok ne ostane na masti.

Pre nego što dodamo paradajz, sipamo malo skroba i energično mešamo. Dodajemo paradajz, pasiran ili izrendan, i oko 4 šolje vode, oko 700-800 ml. Ostavljamo da provri na jakoj vatri, smanjujemo temperaturu i ostavljamo da se krčka.

Dodajemo pirinač i ostavljamo još 15 minuta. Posolimo ako je potrebno, pobiberimo, dodajemo prstohvat majčine dušice, dodajemo malo maslaca, promešamo da se rastopi i skidamo sa vatre.

Supa od povrća je gotova.

Prilikom serviranja posipamo sitno iseckanom mirođijom i kriškom limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar