Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Čorba od tikvica, krompira i pečuraka

Čorba od tikvica, krompira i pečuraka

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Čorba od tikvica, krompira i pečuraka
Fotografije: marcheva14
2 / 3
05/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"I da ne zaboravite da dodate i prstohvat ljubavi - tako se pravi ukusna čorba za dušu"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, srednje veličine
  • krompir - 2 komada, srednje veličine
  • pečurke - 10 komada
  • paradajz - 1 komad, mali
  • mladi luk - 1 veza, svež
  • beli luk - 1 mali čen
  • skrob od krompira - 1 supena kašika (ili brašno)
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • maslac - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1 - 2 prstohvata
  • mirođija - 3 - 4 struka
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice i krompir na kockice srednje veličine, očišćene i oljuštene pečurke sečemo na kockice srednje veličine, može i kriške, a luk sitno.

U duboku šerpu sipamo maslinovo ulje, ugrevamo i dodajemo krompir, dinstamo nekoliko minuta, mešamo, nakon toga dodajemo pečurke, tikvice, pasirani beli luk i luk.

Posolimo i dodajemo sasvim malo vode, ostavljamo da se dinsta dok tikvice ne omekšaju i dok ne ostane na masti.

Pre nego što dodamo paradajz, sipamo malo skroba i energično mešamo. Dodajemo paradajz, pasiran ili izrendan, i oko 4 šolje vode, oko 700-800 ml. Ostavljamo da provri na jakoj vatri, smanjujemo temperaturu i ostavljamo da se krčka.

Dodajemo pirinač i ostavljamo još 15 minuta. Posolimo ako je potrebno, pobiberimo, dodajemo prstohvat majčine dušice, dodajemo malo maslaca, promešamo da se rastopi i skidamo sa vatre.

Supa od povrća je gotova.

Prilikom serviranja posipamo sitno iseckanom mirođijom i kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: