Način pripreme
Čorbe od povrća u isto vreme daju sitost, ukusne su, niskokalorične i jačaju imunitet.
Preporučljivo je da budu deo vaše ishrane tokom režima za letnju detoksikaciju. Posebno su korisne za decu, jer su bogate vitaminima i mineralima.
Povrće operite i očistite. Papriku i šargarepu sitno iseckajte na kockice.
Maslac zagrejte i u njemu sotirajte mladi luk, šargarepu i papriku. Kada omekšaju, dodajte i tikvicu, koju ste iseckali na kockice.
Prelijte povrće vrućim bujonom ili vodom. Dodajte so i biber i stavite korenje u čorbu, koje ste prethodno zavezali u snop.
Zatim dodajte i kockice krompira. Ostavite čorbu da se krčka na umerenoj vatri, 10 minuta, a zatim dodajte narendan paradajz, fidu i kinou.
Zapržite čorbu umućenim žumancima sa kiselim mlekom.
Posipajte preko svež peršun i dodajte sok od limuna.