Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem čorba od bundeve sa krem sirom

Krem čorba od bundeve sa krem sirom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Krem čorba od bundeve sa krem sirom
Fotografije: Monika Ivanova
6 / 7sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Baršunasti ukus ove čorbe je zahvaljujući krem siru, zato izaberite najbolje"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • krem sir - 120 g
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • maslinovo ulje
  • so
  • bundevine semenke
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite bundevu od semenki. Isecite je na male parčiće. Isecite šargarepu i celer.

Stavite sastojke u šerpu. Sipajte vodu oko tri prsta iznad nivoa povrća. Skuvajte dok bundeva potpuno ne omekša. Ako procenite da je mnogo vode koju ste sipali, nakon kuvanja možete da prospete pre nego što pasirate.

U gotovu čorbu dodajte krem sir i 1-2 kašike maslinovog ulja. Posolite.

Pasirajte čorbu da bude glatka.

Servirajte čorbu od bundeve sa krem sirom toplu, posutu semenkama bundeve.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: