Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa sa krompirom i farfalinima

Pileća supa sa krompirom i farfalinima

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Pileća supa sa krompirom i farfalinima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
7
"Drugačija, ali isto toliko ukusna - savršena pileća čorba"

Potrebni sastojci

  • voda - 2 litra
  • pileće meso - 500 g, file
  • krompir - 3 komada
  • farfalini - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1/4 kašičice, mleveni
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje - 2 kašike
  • peršun - 4 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se spušta u šerpu sa vodom. Nakon što provri ringla se smanjuje i kuva se sat i po, pri čemu se povremeno sklanja pena.

Šargarepa se narenda na krupno rende, luk se iseče na sitno. Luk i šaragrepa se zaprže na srednjoj vatri u ulju dok ne omekšaju. Dodaje se so i prži se još minut. Krompir se oljušti i iseče na kocke.

Meso se vadi iz bujona i seče se na kocke. Bujon se stavlja da provri bez mesa, dodaje se krompir i farfalini, nakon deset minuta se dodaje meso, šargarepe i luk.

Dodaje se biber i lovorov list. Kuva se 10 minuta i servira se vruća, pri čemu se posipa sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: