Gruzijske pogačice Mčadi

07/11/2019
"Jedno remek-delo gruzijske kuhinje - ravan hleb jedinstvenog ukusa "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 3 šolje
  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • kačkavalj - 1/2 šolje, rendan, mekan
  • kuvani pasulj - 1/2 šolje
  • mladi luk - 1 supena kašika, sitno iseckan
  • peršun - 1 supena kašika, sitno iseckan
  • majčina dušica - 1 supena kašika, sitno iseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Od kukuruznog brašna i vode zamesite meko i lepljivo testo. Dodajte rendani kačkavalj, pasulj izgnječen na pire i zelene začine.

Mokrim rukama zamesite testo, napravite loptu, prebacite u pleh, prethodno namazan masnoćom ili tiganj i spljeskajte.

Pogačice pecite na ringli šporeta, pokrivene poklopcem. Nakon što se ispeče donja strana, okrenite i pecite drugu, nemojte pokrivati.

Servirajte tople! .

Možete pripremiti i bez dodataka, samo od kukurnuznog brašna i vode. Peče se na isti način.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar