Pržene tikvice na mediteranski način

07/11/2019
"Ako vidiš ukusne tikvice gde god se okreneš, znači da je leto i da si u sezoni tikvica "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 400 g
  • ulje - za prženje
  • peršun - za posipanje
  • za sos
  • masline - 30 g
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 1 komad, oljušten i isečen na kockice
  • ulje - 2 supene kašike
  • sirće - 1/2 supene kašike
  • voda - 150 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Operite tikvice i isecite ih na krugove debljine oko 1, 5 cm. Pržite u ugrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i ocedite višak masti na ubrusu.

Isecite masline na krugove, a luk i beli luk sitno. Oljuštite i isecite paradajz na sitne kockice. Ugrejte ulje i pržite luk oko 2 minuta.

Dodajte masline i beli luk. Pržite, mešajte oko 2 minuta i dodajte paradajz. Kuvajte još oko minut i dodajte sirće, šećer i oko 150 ml vode.

Kuvajte sos oko 15 minuta dok voda ne ispari. Skinite i začinite solju po ukusu.

Poređajte tikvice na tanjir i pospite sosom. Pospite isečenim peršunom i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar