Bistra pileća čorba

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj76823
08/11/2019
"Ima li ukusna pileća čorba, uračunajte nas za ručak - mi ne propuštamo da pojedemo 1-2 porcije "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, zelena
  • šaragrepa - 1 komad
  • rezanca - 2 šake
  • univerzalni začin - (so, šareni biber, origano, čubar)
  • peršun
  • za zapršku
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se skuvaju i odvoje od kostiju. U tiganj stavljamo ulje da se zagreje i dodajemo isečeno povrće da se proprži nekoliko minuta.

Dok se povrće prži, iskidamo meso od pilećih bataka. Dodajemo ga u povrće i mešamo.

Sastojke iz tiganaj sipamo nazad u šerpu u kojoj smo kuvali meso. Dodajemo rezanca i biber.

Kuvamo dok rezanca ne budu gotova. Odvajamo žumanca od belanaca od dva jaja. Stavljamo ih u malu posudu.

Dodajemo u njih dve kašike kiselog mleka i dobro mešamo.

Stavljamo malo bujona pileće čorbe u smesu za zapršku i mešamo.

I pazimo da se zaprška ne preseče. Sipamo zapršku u gotovu pileću čorbu i mešamo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar