Domaća teleća čorba

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
08/11/2019
"Treću porciju ove raskošne čorbe probamo, da bismo bili potpuno siurni da nema ukusnije od domaće "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite parče telećeg mesa. Sipajte vodu i stavite posudu na ringlu. Pre nego što čorba provri pokupite penu.

Ubacite šargarepe, isečene na krupno, glavicu luka usitnjenu, oljušten ceo krompir i struk celera.

Kuvajte dok povrće ne omekša. Izvadite ga rešetkastom kašikom, a meso ostavite da vri dok se ne odvoji od kostiju. Izvadite skuvano meso iz bujona i zajedno sa povrćem isecite na male parčiće.

Vratite sve u bujon. Razmutim jednu kašiku brašna sa malo bujona i sipajte u čorbu.

Dodajte prstohvat tarosa i peršun.

Stavite šaku rezanaca i dokuvajte dok ne bude gotovo. Sklonite šerpu sa telećom čorbom sa ringle.

U posudi umutite žicom jedno žumance sa tri kašike kiselog mleka. Sipajte zapršku u čorbu i promešajte.

Začinite domaću teleću čorbu sa prstohvatom bibera i nekoliko kapi soka od limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar