Način pripreme
Izuzetno zdrava šarena supa od povrća sa čarobnom kinoom!
Nakon što voda provri sipamo na sitne kocke isečen krompir, šargarepe isečene na četvrtina i luk na sitno. Operemo kinou i dodajemo je u šerpu. Sipamo ih jedno nakon drugog, jer je krompiru i kinoi potrebno manje-više isto vreme da se skuvaju.
Naberemo svež zeleniš iz bašte - zelje, blitvu, tušt, nanu i peršun. Operemo sve temeljno i isečemo na sitno i dodajemo i supu. Do domaće konzervisanog graška u tegli dodajemo 3-4 bogate kašike.
Začinjavamo himalajskom solju, mlevenim biberom i šarlanom. Mešamo i kuvamo dok varivo ne bude gotovo - kinoa i posebno krompir.
Raspoređujemo supu od povrća u duboke posude i serviramo dok je još topla.
Pogodna je za vegetarijance, vegane i ljude koji preferiraju zdravu ishran!
Čudesno ukusno!