Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Pogača sa crvenim lukom

Pogača sa crvenim lukom

K KK K
Kuvar
3910167
Pogača sa crvenim lukom
Fotografije: K K
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Razlomite pogaču i aroma nadeva vas ostavlja bez reči - eto tako će se neke stvari desiti"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • brašno - koliko upije za meko testo
  • za nadev
  • crveni luk - 10 komada, svež
  • so - po ukusu
  • mirođija - 1 vezica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Način pripreme: U posudu sipamo oko dve šake brašna. U drugu posudu stavljamo kiselo mleko i sodu i mešamo. Nakon toga sipamo kiselo mleko u brašno i so i mesimo dok se ne dobije meko testo.

Nakon toga ga razvučemo u veliki list, pri čemu imamo u vidu posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo nadevom koji stavljamo ravnomerno i nakon toga ga uvijamo. Stavljamo da se peče u umerenoj rerni na 180 stepeni.

Način spremanja nadeva: Sečemo luk i stavljamo ga u tiganj da se zaprži sa uljem i malo vode. Nakon što se zaprži posolimo ga i dodajemo mu malo aleve paprike i jednu vezicu mirođije, mešamo dobro i sklanjamo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: