Pletena pogača sa sodom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
12/11/2019
"Topla pogača sa sodom je odlična ideja uvek i u svakoj prilici "
Priprema8 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno38 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano139
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iscedite sok od limuna u mleko i promešajte. Videćete da će brzo da se preseče.

Prosejte brašna u posudu i pomešajte sa šećerom, solju i semenkama. Napravite udubljenjeu, u njega sipajte presečeno sveže mleko i stavite sodu, a nakon što nadođe dodajte i ulje.

Promešajte da se sjedine svi sastojci. Ako vam se čini da je testo gusto, sipajte još malo mleka i soka od limuna.

Prebacite ih na brašnom posutu radnu površinu i kratko mesite glatko testo. Kad pravimo testo sa sodom, ne mesimo dugo.

Rasporedite na tri jednaka dela, nemojte previše pritiskati, napravite 3 fitilja i upletite pletenicu.

Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne vidite da je pogača lepo raspuknuta i da je dobro porumenela.

Ostavite da se ohladi i isecite na kriške za društvo uz omiljeno jelo, namaze i sendviče.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar