Način pripreme
U toploj vodi se rastovri kvasac, šećer, so i 1-2 kašike brašna i ostavimo da se aktivira. Mikserom umutimo sveže mleko, jaja, kiselo mleko, ulje i aktivirani kvasac. Nakon toga postepeno dodajemo brašno. Zamesi se srednje meko testo koje se ostavi da odstoji 10-15 minuta.
Testo podelimo na 4 jednaka dela koja formiramo u lopte. Svaka lopta se razvije (širina oko 24 cm). Namaže se mekim maslacem. Odozgo se stavi druga lopta, razvijena na istu širinu, namaže se i tako se uradi i sa druge dve, pri čemu se ona odozgo ne maže.
U sredinu se stavi jedna mala čaša za rakiju (orijentaciono pokazuje dokle da se seče). Seče se na 8 delova, a svaki deo rasečemo na tri dela i upletemo. Na isti način radimo i sa ostalim parčićima. Nakon toga nožem isečemo do kraja i na taj način odvojimo osam delova.
Naređamo ih jedno do drugog u odgovarajuću posudu podmazanu maslacem. Ostavimo da naraste i nakon toga namažemo žumancem. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobije zlatastu boju.