Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Spanać sa jajima i pečurkama iz rerne

Spanać sa jajima i pečurkama iz rerne

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Spanać sa jajima i pečurkama iz rerne
Fotografije: marcheva14
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Efikasna gnezda od spanaća, koja će vam se mnogo osladiti"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • pečurke - 125 g
  • spanać - 250 g, svež
  • mladi luk - 1 veza (samo pera)
  • maslac - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka - 100 ml, 22 %
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • parmezan
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać očistite i isecite krupnije.

Pečurke očistite, oljuštite i isecite na kriške. Luk i beli luk iseckajte.

U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje sa maslacem. Dodajte luk i beli luk i ostavite da se proprži.

Dodajte pečurke, promešajte da upiju mast u tiganju i dodajte spanać - takođe da se dinsta kratko u masnoći. Spanać ne treba da se kuva puno, može da ostane i sveže zelen.

Ako za vreme kuvanja pusti više vode, odvojite je kutlačom, ali ostavite da ispari, zato što će spanać da potamni. Začinite solju, muskatnim oraščićem i biberom. Sipajte pavkau, promešajte i skinite sa vatre.

Smesu sipajte u odgovarajući pleh za pečenje, namazan masnoćom, rasporedite.

Oblikujte dva gnezda i razbijte jaja, tako da žumance ostane celo.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 8-10 minuta.

Izvadite iz rerne i pospite rendanim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: