Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa patlidžanom i leblebijama

Musaka sa patlidžanom i leblebijama

Jivka GeorgievaJivka Georgieva
Inovator
5211370
Musaka sa patlidžanom i leblebijama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Na sočnu musaku se ne zove - gladnici će je osetiti i sami će doći za sto"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • leblebije - 1 konzerva
  • paradajz - 2 komada
  • teleće mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • čubar
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - za kuvanje
  • za preliv
  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • kukuruzno brašno - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk sitno i dinstajte sa 1 supenom kašikom maslinovog ulja.

Mleveno meso pomešajte sa vodom da se lakše izdrobi, i lim luk dobije boju dodajte.

Dok se mleveno meso prži, izrendajte paradajz i dodajte. Ostavite da ispari.

Patlidžan prethodno isecite na kockice, posolite i ostavite 15 minuta da se ocedi gorak sok. Operite.

Prebacite ih u šerpu. Dodajte začine i konzervu leblebija.

Dinstajte izvesno vreme, nakon toga dodajte vodu do nivoa sastojaka. Poklopite i ostavite da se kuva.

Pripremite preliv za musaku, umutite jaje sa mlekom i brašnom i malo soli po ukusu.

Prebacite musaku u veliki pleh.

Prelijte ravnomerno musaku sa patlidžanom sa smesom od jaja i pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: