Musaka sa piletinom i pirinčem

15/11/2019
"A postoje musake, čiji ćete ukus zauvek zapamtiti "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano209
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • pirinač - 1/2 šolje
  • pečurke - 1 šolja
  • kačkavalj - 150 g, rendani
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • peršun - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pile i skuvamo. Vadimo iz bujona (sačuvamo bujon) i odvojimo od kostiju.

U plehu pomešamo pileće meso bez kostiju, pirinač, pečurke, so, ulje, biber i peršun.

Sipamo 3 šolje bujona iz kuvanja pileta i stavljamo u toplu rernu.

Čim pirinač upije tečnost i omekša, prelivamo umućenim jajima, kiselim mlekom, kačkavaljem, brašnom i pečemo dok ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar