Način pripreme
Krompir se oguli, opere i iseče na kolutove. Naređa se na dno tepsije, koja je unapred nauljena. Pospe se sa soli, biberom, alevom paprikom i čubarom i promešaju se, stavi se malo vode, koliko je potrebno prosto da se potope, i ubaci se u prethodno zagrejanu rernu.
Dok čekate krompir, iseku se dve vrste luka, šargarepe i paprike. Na ringli u šerpi sa malo ulja se dinstaju da malo omekšaju. Vade se i u istu šerpu se stavlja pileći file, prethodno isečen na male zalogaje. I on se prži skoro dok ne bude gotov i ukoliko je potrebno doda se još malo ulja.
Kada je krompir i sve ostalo gotovo, ostaje da se sjedini musaka. Svo povrće i piletina treba da bude skoro gotovo, jer od tog momenta pa nadalje pečenje neće dugo trajati.
Na krompir se rasporedi dinstano povrće i pospe se s malo soli i bibera, a na povrće se stavi piletina, na koju se takođe pospe so i biber.
Tepsiju ponovo stavite u rernu, koliko je potrebno da se sve zagreje, za to vreme se pravi preliv za musaku. Umuti se jaje sa kiselim mlekom i dodaje se brašno, ako vam se smesa učini gustom, doda se još kiselog melka.
Tepsija se vadi iz rerne, musaka sa piletinom se zalije i ponovo se vrati u rernu. Preliv treba da se zapeče i nakon toga se pospe narendani kačkavalj, ponovo se na 3 minute ostavi u rerni i gotovo.
Zasladite se ovom netradicionalnom musakom, nećete se razočarati.
Prijatno!