Netradicionalna musaka sa piletinom

03/12/2019
"Tradicije nisu ono što su bile - zato je već i musaka još ukusnija "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oguli, opere i iseče na kolutove. Naređa se na dno tepsije, koja je unapred nauljena. Pospe se sa soli, biberom, alevom paprikom i čubarom i promešaju se, stavi se malo vode, koliko je potrebno prosto da se potope, i ubaci se u prethodno zagrejanu rernu.

Dok čekate krompir, iseku se dve vrste luka, šargarepe i paprike. Na ringli u šerpi sa malo ulja se dinstaju da malo omekšaju. Vade se i u istu šerpu se stavlja pileći file, prethodno isečen na male zalogaje. I on se prži skoro dok ne bude gotov i ukoliko je potrebno doda se još malo ulja.

Kada je krompir i sve ostalo gotovo, ostaje da se sjedini musaka. Svo povrće i piletina treba da bude skoro gotovo, jer od tog momenta pa nadalje pečenje neće dugo trajati.

Na krompir se rasporedi dinstano povrće i pospe se s malo soli i bibera, a na povrće se stavi piletina, na koju se takođe pospe so i biber.

Tepsiju ponovo stavite u rernu, koliko je potrebno da se sve zagreje, za to vreme se pravi preliv za musaku. Umuti se jaje sa kiselim mlekom i dodaje se brašno, ako vam se smesa učini gustom, doda se još kiselog melka.

Tepsija se vadi iz rerne, musaka sa piletinom se zalije i ponovo se vrati u rernu. Preliv treba da se zapeče i nakon toga se pospe narendani kačkavalj, ponovo se na 3 minute ostavi u rerni i gotovo.

Zasladite se ovom netradicionalnom musakom, nećete se razočarati.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar