Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Salata od pirinča»Pirinač sa maslinama i kiselim krastavčićima

Pirinač sa maslinama i kiselim krastavčićima

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Pirinač sa maslinama i kiselim krastavčićima
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Postan pirinač, koji je odličan garnirung ili lagano vegetarijansko jelo"

Potrebni sastojci

  • Za varivo
  • pirinač - 1 šolja
  • himalajska so - 1 kašičica
  • šarlan - 1 kašika (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • biber - 1 prstohvat
  • voda - 2 šolje
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • masline - 1 šaka, sorta Kalamate
  • mirođija - 1/2 vezice
  • orasi - 3 - 4 kašike za posipanje
  • šarlan - 1 kašika
  • balsamiko sirće - po želji, po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pirinač u kuvalu za piirnač ili multikukeru, pazeći na tačne proporcije! Kad je skuvan ostavljamo ga da se ohladi.

Sečemo kisele krastavčiće na polumesece, sečemo mesnati deo maslina oko koštice, sečemo mirođiju na sitno.

Doodajemo ova tri sastojka u ohlađeni pirinač i začinjavamo sokom iz tegle kiselih krastavčića, šarlanom, prstohvatom bibera i balsamiko sirćetom po želji.

Mešamo temeljno i serviramo u lepom tanjiru kao salatu, ukrašenu maslinama i posutu izmrvljenim orasima!

Neočekivano dobra kombinacija ukusa, prijatnog osvežavajućeg efekta! Vegan pirinčana salata, pogodna za letnji ručak!

Čudesan ukus!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: