Način pripreme
U šerpu sa vrelom, posoljenom vodom stavite isečenu boraniju. Kuvajte dok ne bude gotovo. Procedite kroz đevđir.
Umutite jaja sa žicom. Ugrejte suncokretovo ulje.
Uvaljajte braoniju u brašno, potopite u umućena jaja i ponovo u brašno. Pržite dok ne dobije lepu boju.
Izvadite pohovanu boraniju na salvetu da se ocedi višak masti. Začinite solju, isečeim belim lukom i mirođijom.
Prelijte balsamiko dresingom, pripremljenim od jednakih količina balsamiko sirćeta i maslinovog ulja, začinjenim sa kašičicom meda.
Servirajte boraniju, poređanu na odgovarajući tanjir!
Napomena: Možete napraviti tempuru umesto da pohujete sa brašnom i jajima.
U posudi umutite brašno sa vodom i nekoliko kockica leda. Posolite.
Konzistencija treba da bude malo gušća od smese za palačinke.
Potopite boraniju i pržite!
Što je tempura hladnija, pohovana boranija će biti hrskavija!