Pikantni kačamak sa mlevenim mesom i paprikama

25/11/2019
"Ne postoji dosadni kačamak, postoji majstor koji zna kako se pravi pikantni kačamak sa mlevenim mesom i paprikama "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i paprike na tanke trakice.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi i pržite mleveno meso oko 5 minuta, pritiskajući spatulom dok ga ne usitnite da se dobiju mrve.

Dodajte povrće, origano, kumin, biber. Začinite sa soli. Pržite još 15 minuta, uz povremeno mešanje i kada je gotovo skinite s ringle.

U šerpi zagrejte bujon dok ne počne da ključa. U tankom mlazu dodajte kukuruzni griz, uz neprestano mešanje.

Kačamak kuvajte između 5-7 minuta, mešajte i dodajte maslac.

Mutite dok se ne upije i kačamak sipajte u tepsiju ili ga odmah rasporedite u tanjire za serviranje.

Ukrasit mesnim punjenjem, pospite parmezanom i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar