Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Paradajz-paprike sa nadevom od mlevenog mesa i kikirikija

Paradajz-paprike sa nadevom od mlevenog mesa i kikirikija

Rosaura RiosRosaura Rios
Početnik
41331
Paradajz-paprike sa nadevom od mlevenog mesa i kikirikija5 / 5
26/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Imamo mnogo toga da kažemo na temu Najineresantniji nadevi za punjene paprike - a vi čitajte, čitajte"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 12 komada, različitih boja
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 200 g
  • paradajz - 200 g
  • jaja - 3 komada, tvrdo skuvana
  • kikiriki - 100 g
  • masline - 50 g
  • peršun - 2 kašike, isečen, svež
  • so
  • biber
  • ulje
  • boranija - 200 g, sveža
  • šaragerpa - 2 - 3 komada
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

bParadajz-paprike se očiste i pune se nadevom koji je napravljen na sledeći način.

Luk se sitno iseče i kuva se 5 minuta u mikrotalasnoj rerni. Kikiriki se ispeče i posoli. Paradajz je bez semenki, ne ljušti se, i iseče se na kocke. Skuvana jaja se namrve, a masline - bez koštica i isečene.

Mleveno meso se dobro zamesi sa lukom, maslinama, jajima, začinjava se solju, biberom, sitno isečenim peršunom.

Dodaje se kikiriki, peršun, paradajz. Rerna se ugreje na 180-200 stepeni.

Punjene paradajz-paprike se peku oko 20 minuta. Sipa se maslinovo ulje preko svake paprike i dopeče se.

Boranija i šargarepa se blanširaju sa malo soli i više bibera. Punjene paradajz-paprike se serviraju na kanapeu od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: