Punjene paprike na grčki način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
27/11/2019
"Punjene paprike na grčki način se serviraju obavezno sa mlečnim sosom od belog luka i dozom ljubavi, prijatno "
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano292
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patldižan oljuštimo i sečemo na srednje parčiče, koje potapamo u slanu vodu, da otklonimo gorčinu.

Luk i čen belog luka sečemo na sitno i zapržimo ih u zagrejanoj masnoći. Nakon 5-6 minuta dodajemo im oceđene kocke patlidžana i na ivice isečen sušeni paradajz.

Začinjavamo solju i origanom.

Nakon što sastojci omekšaju dodajemo pirinač i mešamo da se zrnca ne zalepe za dno tiganaj. Kada pirinač promeni svoju boju i postane staklasta dolivamo šolju bujona od pirinča.

Sačekamo da zrnca upiju tečnost i isključiujemo ringlu.

Nadev za punjene paprike je gotov i začinjavamo ga biberom. Nakon što se nadev ohladi dodajemo masline bez koštica isečene na ivice.

Paprike su očišćene od drški i semenki, a ako su odmrznute ostavljamo ih do poslednjeg trenutka u frižideru.

Punimo ih gotovim nadevom i poređamo punjene paprike u posudu za pečenje. Dolivamo bujon od povrća do sredine paprika.

Pečemo punjene paprike na grčki način u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta.

Serviramo sa mlečnim sosom od belog luka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar