Način pripreme
Prvo spremite paradajz sos. Sipajte šolju maslinovog ulja u odgovarajući tiganj.
Zapržite čen belog luka. Izvadite ga i sipajte samleven paradajz, dodajte dve kašike koncentrata od paradajza. Kvajte sos 10 minuta.
Začinite listovima bosiljka isečen na sitno. Ako vam se ne svinja njegova aroma možete da ga zamenite origanom.
U šerpu s kipućom posoljenom vodom ubacite sve njoke. Kada počnu da plivaju po površini izvadite ih rešetkastom kašikom.
Prebacite u sos od paradajza i promešajte dobro. Sipajte sve u posudu za pečenje.
Odozgo stavite isečene parčiće mocarele i pospite izdašno narendanim parmezanom.
Ispecite njoke u rerni na 190 stepeni oko 15 minuta.
Servirajte njoke ala sorentina tople.
Nek vam je slatko!
Beleška: Izaberite tvrdu mocarelu, da se ne razvodni pri pečenju!