Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus na indijski način

Humus na indijski način

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Humus na indijski način
Fotografije: Viktoriya Afzali
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Đakonija, kažemo vam, prava đakonija, koju odmah serviramo za meze sa prepečenim kriškama"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 500 g
  • tahini - beli, 250 g
  • beli luk - 2 čena
  • soda - 1 kašičica
  • limun - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte veče ranije leblebije u šerpu, prelijte vodom, tek toliko da ih prekrije, u kojoj je rastvorena kašičica sode. Ostavite da odstoji celu noć.

Sledećeg dana se baca voda i leblebije se dobro operu nekoliko puta u više voda.

Stavljamo na pećnicu, sipamo vodu da prekrije i ostavljamo da vri jedan sat dok se ne petvori u kašu.

Posle u smesu dodajemo beli tahini, šolju vode, samleveni beli luk i sok od limuna.

Mutimo smesu mikserom solimo humus po ukusu. Nek vam je slatko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: