Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kapama»Kapama u zemljanom loncu

Kapama u zemljanom loncu

Simona IvanovaSimona Ivanova
Početnik
2
Kapama u zemljanom loncu
Fotografije: TanyaGyurova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Kupite najupečatljiviji zemljani lonac koji nađete i u njemu spremite kapamu - poslužite i iznenadite svoje goste"

Potrebni sastojci

  • teletina - 500 g
  • svinjetina - 500 g
  • pile - 1 komad
  • slanina - 150 g
  • pirinač - 300 g
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • crveno vino - 1 šolja
  • beli luk - 7 - 8 čenova
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • ulje
  • biber
  • lovorov list
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu, svinjetinu i teletinu začinite, isecite na komade i stavite u odgovarajuću tepsiju.

Posebno prepržite pirinač na malo masti i pomešajte ga s mesom. Dno zemljanog lonca prekrijte slaninom, isečenom na tanke komadiće.

Postupno ređajte slojeve kupusa i mesa dok ne nestanu. Prelijte ih vinom i ispecite kapamu u zagrejanoj rerni dok se svi sastojci ne skuvaju.

Kapamu u zemljanom loncu poslužite dok je topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: