Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Dinstana teletina sa belim sosom

Dinstana teletina sa belim sosom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Dinstana teletina sa belim sosom
Fotografije: Diana Kostova
7 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Teletina može biti toliko ukusna, kada je prosto... dinstana. Prijatno"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • luk - 2 komada, šalot
  • brašno - 2 supene kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 komad, struk
  • luk - 1 glavica
  • maslac - kockica
  • maslinovo ulje - 1 šolja za kafu
  • biber - prstohvat
  • so
  • peršun - prstohvat
  • sok od limuna - 3 - 4 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje. Stavite ga u šerpu zajedno sa jednom šargarepom, strukom celera i celom glavicom luka.

Dodajte jednu ravnu supenu kašiku soli i oko litar i po vode. Kuvajte meso dok ne bude gotovo.

Izvadite zalogaje, a bujon procedite.

Isecite sitno dve male glavice šalota.

U šerpi rastopite kockicu kravljeg maslaca i šolju za kafu maslinovog ulja. Ugrejte i stavite isečeni luk. Pržite kratko. Dodajte teleće zalogaje, sipajte jednu kutlaču bujona i zatvorite. Dinstajte oko 20 minuta.

Uverite se da je luk dobro omekšao pre nego što nastavite sa kuvanjem.

Stravite dve supene kašike brašna i promešajte. Dodajte bujon, poklopite posudu i kuvajte još oko 20 minuta.

Ako se sos mnogo zgusne, sipajte bujon. Skinite gotovo jelo i začinite sa prstohvatom bibera i nekoliko kapljica soka od limuna.

Sipajte dinstanu teletinu na tanjir, pospite iseckanim peršunom i servirajte.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: